Senaste inläggen

Av Karin Fischer Kristiansson - 5 januari 2013 17:47

 

Favoritbild i repris...  


Idag var vi många, 10 hundar! Det blev en bra träning, med 2 ringar i ridhuset, mycket liv och rörelse, musik på radion och trångt byggd bana.

Vi kom igenom 2,5 av planerade länkar innan tiden var ute, Qlura skötte sig fint, inga större missar, bara sådant som vi vet att vi behöver träna mer på   .

Friaföljet - känns bättre i tävlingssituation nu men attityden är långt ifrån som på träning, tur att vi har en träningstävling till inplanerad om 2 veckor - vi behöver massor med träning på frittfölj i den situationen.

Fjärren - bjuder på ömsom distinkta skiften som några något odistinkta, vi gjorde inte stå till sitt, då vi detaljtränar det just nu, den förflyttningen verkar vara svårast att få till..

Z - för tidiga upptag, tappar fokus.


En hel del på plussidan också, fria följet - tyst i v.s och s.f, sitter i alla halter, höll fin position, skiftena i Z - distinkta, en av vittringarna - fin sortering och inget omtag, inkallningen - farten, apporteringsdirigering, fint tempo till kon och ut till apport


Imorgon ska vi försöka hinna både lydnadsträning och vallning - på måndag är det slut på ledigheten.....

 

ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 3 januari 2013 21:52

Det ägde rum på mässan MyDogs finalring. Den bara stod där helt tom, så vi passade på :)


Vi tränade på veckomålen, ingång på planen, med rätt attityd och hålla vittringspinnen utan omtag. Det är lite bra att passa på att göra vittringen där det troligtvis varit ett gäng hundar innan, tycker jag. En massa frittfölj med relativt käck attityd, Z, fjärr och några inkallningar hann vi också med :-)
Jag försökte ge Prinsessan en positiv upplevelse av underlag och miljö, tror hon tyckte det var kul - varje gång vi passerade ingången därefter drog hon in mot ringen - härligt!!


Passade också på att spela in många minuter med mässljud, att använda som bakgrundsljud vid träning.ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 31 december 2012 10:12

Det har varit ett fint 2012!
Första halvåret var resultatmässigt väldigt bra på många sätt. Vi vann på mässan i Malmö, kom till final i VM, slutade som 17e samt ett lagsilver, på SM kom vi som 5a till final, efter några missar slutade vi 10a.
Efter det gick luften ur och under hösten gick tävlingarna inte vår väg, när jag tittar i backspegeln så är en trolig anledning att den riktiga glöden inte fanns där.
Jag och familjen åkte till Afrika och Qlura fick vara hos bästa Sandra i nästan 1 månad och vila helt från lydnadsträningen. Det har nog gjort gott, nu är det JÄTTE roligt att träna igen, tycker jag och Prinsessan verkar tycka detsamma!! :-))

Sedan får vi se hur långt det räcker men målet för 2013 är att det ska vara roligt att träna varje pass!!

2013 rivstartar i januari med lydnadskurs i Halmstad hundarena och landslagsläger.
I februari åker jag till Polen och håller kurs.
Mars - två rankingtävlingar och kurs för Siv Svendsen
April - helgträff med bästa träningsgänget
Juni - hoppas vi på SM

Listan lär väl fyllas på ;-)

Ett riktigt Gott Slut till er alla och ett riktigt Gott Nytt!!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 30 december 2012 14:13

Det finns plats kvar på lydnadskurs på Halmstad hundarena den 11-13 januari, med mig som instruktör.

Läs mer på www.hundratioprocent.net

Av Karin Fischer Kristiansson - 27 december 2012 19:35

Klara att leka inomhus nu när det börjat smälla ute. Det brukar gå ganska bra utomhus nu för tiden, men det är isgata, så vi får vara inne i kväll. Imorgon får vi nog försöka hitta något ridhus!!

Kvällen har annars gått till att förbereda ett Power Point-material: Från detalj till tävling, som jag ska använda i januari på Halmstad hundarena - jätte spännande!!!!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 25 december 2012 17:58

På oskottad gräsmatta ca 10 cm snö (annorlunda underlag): 3 apporter för app.dir med vänster ovanpå 2 pallkragar, rutan precis framför mitten. Kedjan - inkallning från vänster sidlinje på rutan, fjärr från höger sida på rutan, läggande under gång precis framför rutan, app.dir m vänster skick apporten låg på pallkragar - lite svårt var det att den låg högre, rutan - också lite svårt, stannade grunt, gjorde om, funkade fint, 2 vittringar, detta avslutades med kort ff - summa sumarum 10 moment, inkl. omskick. Det verkar som om hon klarar att jobba på, trots att det blev fel som krävde omskick och ganska många moment innan favoritbelöningen - en låång fleecefläta med ull i - en massa kamp.

Vi har ju skruvat en del på fjärren, nu får vi nog skruva ner den lite, det kommer en del ljud där emellanåt - aj, aj.......

Av Karin Fischer Kristiansson - 24 december 2012 14:25

Till er alla från oss alla en riktigt GOD JUL!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 23 december 2012 12:39

Idag såg apporteringsdirrrigeringen ut som ovan, ljus "mitten" och mörk hö respektive vä- apport med mindre än 2 m mellan och hon löste det!!!! Vi har ju ett gammalt bekymmer med att prinsessan tar mitten - så detta är stoort.

Den 26e och 30e blir det inomhusträning i Göteborg och Hälmstad - för oss nya hallar - ska fundera på ett tävlingsmässigt upplägg som maximerar en positiv upplevelse i båda hallarna.

I slutet av Januari har vi återigen fått äran att delta i Landslagslägret!!! Ska bli JÄTTE roligt!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se