Senaste inläggen

Av Karin Fischer Kristiansson - 5 augusti 2011 09:35

Här har det åskat en del några dagar, vilket Qlura blir väldigt påverkad av och det sitter ju tyvärr i ett tag och dessutom kan det "smitta" till andra ljud. Ni som har hängt med här, har ju hört det förut.....


Det som är förändringen den här gången är att hon har kopplat ihop de ljuden med att vara hemma, så hon är inte alls lika påverkad på andra ställen. Igår på träningstävlingen förvånade hon, genom att verka helt oberörd  . Detta trots att vi var på Trollhättans BHK, där skytteklubben tränade en bit bort i skogen, precis som de  brukar. Därför är ju platsen sedan tidigare förknippad med obehag, lite åska med sig i bagaget, dessa skott från skytte klubbben samt ganska lågt flygande flygplan och hon var som vanligt   .


På platsliggningen brann det första skottet av, då hade hon lyft på huvudet, men sedan lagt ner det och fortsatt ligga plats som om ingenting hade hänt   


Undra om det är en trend som man kan våga tro ska hålla i sig......


Under träningstävlingen gjorde vi två små kedjor. Det jag är näst mest nöjd med (efter att hon fixade ljuden) är att vittringen höll i en kedja i en tävlingslik situation - duktig prinsessa  , sedan är det JÄTTE svårt att göra uppsättandet i fjärren när man är lite trött   .

ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 1 augusti 2011 21:29

Måste bara berätta om en häftig apporterings m dirigerings övning, fick tips igår - TACK, snälla. Ännu ett bevis för att man inte klarar sig utan kreativa träningskamrater   


Istället för höger och vänster apporter ställde jag ut koner som Qlura fick runda på kommando "spring", när hon fått kläm på det, så lade jag ut mittenapporten och hon sprang runt konerna utan att ens ägna mittenapporten en blick   . Det funkade även att pussla ihop det, dvs. hon fick springa till sändande konen för att sedan slå ut och springa och runda konerna där ute   .


Syftet är att hon ska få in rörelsen att springa rakt ut mot hö och vä apporterna (just nu konerna) och inte gena in mot mitten och ta den när hon inte riktigt ser hö eller vä. Sedan måste man förståss komplettera med lite andra övningar, men detta var en riktigt häftig övning som både jag och Qlura tyckte om!!


Mot vänsterapporten   

  foto: Mona Kjernholm


ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 1 augusti 2011 17:52

Nu blev det tomt, resten av familjen försvann till friidrottsträningen och kvar blev jag med en jätte trött Qlura. Hon har varit hos min pappa hela dagen och då blir det inte mycket rast och vila  . Jag misstänker att energin återvänder när hon har sovit och det blir lite svalare ute.   


Så vad ska jag göra...... Tror att jag ska börja med att klä om köksstolarna  . Därefter ska jag gotta mig i lite kurslitteratur på engelska. Jag ska läsa in mig lite mer på ACT, Acceptance and Committment Therapy, inför kursstart om 2 veckor. Verkligen oerhört spännande!! ACT ingår som en del i "tredje vågens KBT" (Kognitiv Beteende Terapi). Det är nu ett år sedan jag avslutade den utbildningen - hu vad tiden går!!


Jag tror att jag har en hel del nytta av mina KBT-kunskaper även i hundträningen, då det är samma inlärningsmekanismer som styr. Den största skillnaden är att jag och Qlura inte pratar riktigt samma språk och det är ju förståss en utmaning att hitta ett sätt att kommunicera så att vi kan förstå varandra på bästa möjliga vis. Det känns som om vi kommit en bit på väg och har bara resten kvar  .

Jag tror också att jag har stor nytta av de kunskaperna som hundförare, att jag har en del verktyg som hjälper mig  att kunna prestera trots att jag är nervös, eller trots att Qlura tycker att vi befinner oss i en  besvärlig situation - vilket påverkar mig oerhört mycket. Även här finns mycket mer att önska, men jag är på väg  . Hmmmm, svävade visst ut lite.......Men efter lite engelsk litteratur, så går vi ut i trädgården en stund och tränar på detaljer som, tryck i vänstersväng, engagemang i vanlig marsch, ta höger eller vänster apport - inte mitten   ,  fokus rakt fram i sitt i grupp, ställandet i inkallningen och lite annat smått och gott   .Alla ni som är sugna på höga mål inom lydnaden, sök till Talangtruppen - oerhört givande!!! Läs mer här: http://www.sbk.nu/upload/04_Tavla/Lydnad/Lydnadslandslaget/Dokument/20110729Inbjudan_talang_okt.pdf

(Hur gör man för att dölja länken och bara skriva "klicka här", någon som vet?)


Sist men inte minst

JÄTTE GRATTIS till talangkompisen Elenor och Mexx som VANN rankingtävlingen i Ransäter!

Stort Grattis till Tina och Rosso som blev andra bästa ekipage!!!

Jätte Grattis till Mona och Marvin, som blev tredje bästa ekipage!!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 31 juli 2011 17:54

Rankingtävling i Katrineholm den 3 september


  • anmält - check
  • betalat - check
  • bokat boende - check
  • tränat tillräckligt - hmmmmmm

Nu blir det i alla fall träning med bästa Erika och bästa Sandra!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 22 juli 2011 08:53

Vi höll oss till planen och Qlura skötte sina kort väl! Jag behöver dock fundera på hur jag ska få henne att förstå att hon inte ska nypa i någon annan vittringspinne än den rätta  . Min hypotes nu är att hon har lite för bråttom hem till sin boll och att jag kanske behöver belöna med något mindre häftigt en period. Vi provar, så får vi väl se, annars får vi väl göra en ny plan  .


Jag har sagt det förut, men säger det gärna igen - tävlandet hade varit helt omöjligt utan goa och hjälpsamma träningskamrater - STORT TACK till er alla!!  


Tyvärr, drog nog Qlura lite väl häftigt igår, så hon är lite tassöm på vänsterfram, blir simning och lite lugnare träning en liten period. Fick tips om bra tassalva - skall införskaffas!   


Qlura på semester:


           


Av Karin Fischer Kristiansson - 21 juli 2011 10:34

Vi har börjat dagen med en cykeltur på en mil, ömsom trav, galopp, full fart och en del drag. En härlig runda, Qlura tycker om att cykla, framför allt tror jag att hon tycker om att ta i och dra och springa allt hon har  .

Efter Qluras skada förra hösten har jag blivit mycket mer noga med hennes fysik, stort tack till alla på  www.aktivhund.nu/  i Trollhättan för all hjälp med det!

Dessutom tänker jag att god kondition och musklad hund främjar uthållighet, fart och explosivitet i lydnadsträningen   


I kväll är det träningstävling i Lilla-Edet, alla är välkomna!

Vårt upplägg ser ut så här:

  1. ingång på plan
  2. slät inkallning, folk nära Qlura. TL håller koll på framtassarna under tiden hon ligger
  3. apporterings dirigering lägg den nära staketet, gör stor affär av mitten, men ta med den - den ska INTE ligga kvar
  4. hopp apport träapport, folk nära hindret
  5. vittring jag kommer att stå nära pinnarna, kommendera som vanligt
  6. fritt följ folk nära oss, gå med runt. Jag kommer att belöna en del. Vill använda resten av min tid till fritt följ. Kommendera allt i elitfrittfölj

Vi hoppas och tror att kedjan håller, kommer att belöna tidigt i fria följet, men inget innan det. Det som är skrivit med rosa är instruktioner till TL och övriga, tänker att det är bra att de också får en uppgift, så att de inte bara fikar  . Dessutom gäller det ju att passa på när man kan få tävlingstypisk störning.     


Nu är det bara 3 veckor kvar till träningslandskampen i Norge  . Det ska bli jätte roligt!!!! 


Fram tills dess blir det fortsatt röj i trädgården

Av Karin Fischer Kristiansson - 16 juli 2011 11:05

Här har tiden stått still lääänge nu.  


Vi har semester!!!! Vi har varit på Koster en vecka, i Dalarna en annan och där emellan har vi röjt en massa både inne och ute och någon hundträning att prata om har det INTE blivit. Men kanske att det är gott med en lite längre vila  .


Den veckan vi var hemma tävlade vi i Råhagen, där vi debuterade i elitklass för ett år sedan, och vi vann med 312,5 poäng!  Förvisso var det en mycket generös domare, men ändå.... Lilla duktiga Qlura, utan någon direkt förberedelse eller träning, går hon in och sätter nästan alla moment! Fria följet, som är vår STORA akilleshäl, kändes inget vidare och i fjärren tyckte hon att det tog för lång tid, så hon gjorde skiften lite på egen hand  , för övrigt kändes det jätte bra.


  Vi har ändå en del att fundera på........

foto: Erika Gull

Jag har bestämt att vi inte ska åka till Ransäter och tävla i rankingtävlingen, då vi har en del detaljer som vi ska försöka fixa till. Mål- och detaljplanering är upprättad!!!    Dock tänker jag att vi kommer att åka till rankingtävlingen Katrineholm i september.    


Vi har fått en del kursuppdrag i höst - JÄTTE roligt!!! Vill du anlita oss för uppdrag i höst, se kontaktinformation under "presentation"

Nu var det ett tag sedan..... Jag har haft svårt att hitta motivation till att träna och därmed har skrivandet här också blivit bristfälligt.     


Innan SM anmälde jag till en tävling nu i veckan och det är den som fått mig på fötter igen  . Så nu har vi tränat 2 pass om dagen denna veckan och det är ju riktigt roligt att träna hund!    Innan frukost idag blev det lite detaljer runt vittringen och sedan stoppade vi in dem i en länk, för att avsluta med ett lite längre fritt följ. Qlura säger att det är väldigt varmt och då är det svårt att hålla det tempo och den attityd som matte skulle önska   , men hon kämpar på tappert i värmen.

I kväll är det träningstävling på klubben, skall fundera ut ett rimligt upplägg runt det under dagen.


Tack alla som skickat fina kort från SM:et, här kommer några som Mona Kjernholm har tagit.

Mot vänsterapporten.....

 


Inkallning från rutan        Nu var kvalet avslutat, här kom det en tår...... Fiina lilla prinsessa!!!!!

Ni får stå ut med att det kommer några fler SM-kort längre fram   


Sedan håller jag och Qlura alla tummar och tassar vi har för lydnadslandslaget i Paris denna helgen. En särskild tass och tumme för halvbrorsan Marvin, förståss   


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se