Senaste inläggen

Av Karin Fischer Kristiansson - 1 september 2011 14:57

Packar inför resa till Katrineholm imorgon och rankingtävling på lördag.

Det är ett riktigt respektingivande startfält  med nästan hela landslaget och en del andra stjärnor..

Den här gången känns det sådär att åka med en prinsessa som löper och har ganska fullt upp med det  .

Samtidigt så får vi en hel del information om hur hon agerar på tävling i det "tillstånd" hon befinner sig i, så det kanske ínte är så dumt ändå. Då kan vi använda den informationen till uppladdning inför tävling när omständigheterna är liknande........


Oavsett så kommer det bli en kul resa med roligt resesällskap. Vi är tre i "min" bil, Sandra, Erica och jag med varsin hund som möter upp Mona och Helena i Katrineholm för träning och därefter gemensam middag och frukost innan det är dags för tävlingen på lördag.     


Dags att packa färdigt och därefter förberedelser inför kvällens träningstävling   


Nästa helg, nya äventyr   

ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 28 augusti 2011 21:22

Igår morse åskade det...... ni som har hängt med här vet vad det innebär för lilla prinsessan..........

Trots det och höglöp löste hon kvällens träning ok. Vi blev kommenderade genom hela programmet och de svar vi fick var att hon i denna situation inte är så kvick, att hon inte ser så flashig ut, att hon inte är så distinkt, men att hon löser det mesta trots allt...   Bra information för mig, som är lika ljudkänslig som min hund.....

Tack för hjälpen, Erica!!!   


     Foto. Agnetha Andersson

Idag var vi i Slottsskogen med Mona och Sandra och barnen. De små stack till lekplatsen och till sälarna, medan vi tränade med lite lagom störning av människor som kom och gick, hundar, helikoptrar, andra dofter mm. Slottskogen är ett kanonställe att träna på!!

Qlura var något gasad i fria följet - i början, fjärren - där var hon jätte disträ... inkallning och ruta funkade ok.

Nästa omgång fick vi lite att fundera på, bla hur vi går i stegförflyttningarna, en nitisk domare kan nog tycka att vi bara tar ett steg i stället för två, så som det ser ut nu.....  .

Nästa fundering var att vi nog ska prova att ställa ut tre koner vid apportering dirigerings-övningen, så att hon aktivt får välja bort mitten..... och bara springa runt höger och vänster - klokt av Sandra!

Efter en del uppvärming så flöt fria följet på fint i alla olika tempon, med kommendering. Sedan lekte vi lite inkallning och fjärr och den leken hängde Qlura på.  

Jätte tack för hjälpen även idag!!   


Lite planering inför resan till Katrineholm och rankingtävlingen blev det också. På fredag bär det av, tur att det är en internationell tävling så att vi kan vara med trots att Qlura löper. Kan också bli en hel del information om hur hon funkar i tävlingssituationen trots löp    


ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 23 augusti 2011 07:44

............. är en hektisk månad i år.


Nästa vecka är det rankingtävling i Katrineholm.

Den 9-11 är det landslagsläger

Den 17-18 är det friidrottsläger med familjen

Den 23-25 är det dags att hålla kurs nere i Lund igen - alltid lika trevligt!!!!


Utöver det skall jag åka till Stockholm 5 dagar, fördelat på två tillfällen, på spännande ACT-utbildning.


Sysselsättning råder det inte brist på   

Av Karin Fischer Kristiansson - 20 augusti 2011 12:02     foto: Agnetha Andersson

  

av landslagscoach Lotta Linusson.


Jag och Qlura ska åka på LANDSLAGSLÄGER!!!   

Den 9-12 september bär det av till Smedjebacken.

Av Karin Fischer Kristiansson - 18 augusti 2011 23:09

Nu siktar vi mot nästa rankingtävling i Katrineholm, första helgen i september.   


Här ska tränas vittring och apporteringsdirigering för fullt   


Därefter siktar vi mot tävling i Lilla-Edet i oktober, sedan har vi två månader innan nästa rankingtävling i Ludvika. Det kan nog vara bra med lite tävlingsuppehåll i två månader, så att vi hinner reparera en del av de brister som blir när vi tävlar.


Det hade varit kul att anmäla till utställningen i Herning och passa på att träna i mässmiljö och samtidigt titta på nordens bästa lydnadsekipage. Någon annan som ska dit?   


  Av Karin Fischer Kristiansson - 17 augusti 2011 20:14

Hör egentligen inte hemma på min hundblogg, men......


På väg hem efter 3 dagar ACT (Acceptance and Comittment Therapy). Fantastiska dagar!! Har otroligt mycket kvar att lära, men så häftigt, så livsbejakande, så känslosamt, så rätt........


Är så sugen att sätta igång och jobba!

Av Karin Fischer Kristiansson - 14 augusti 2011 20:46

VARNING! extremt långt inlägg, risk för   


I Fredagsmorse åkte vi till Arendal för träningslandskamp mot Norges motsvarighet till Talangtruppen.


Vi statade tidigt jag, Marika och Malin och åkte mot Strömstad och färjan över till Sandefjord. Det visade sig vara rätt vägval, medan många andra körde i 70 km i timmen på smala norska vägar med vägtullar, satt vi på soldäck och fikade i 2,5 timme   . 2 timmar senare var vi framme på en jätte fin gammal militäranläggning vid havet. Vi hade ganska gott om tid så vi hann träna lite.


Nu var det dags att se om Qlura var läkt, hon fick göra alla springmoment, snabba ställanden mm, vilket vi inte kunnat träna på under de senaste 10 dagarna. Hon höll!!!  Kvällen fortsatte med samling för Svenska laget, gemensam middag och därefter lottning - vi drog nr 7, först av svenskarna.


Kl. 9 startade "felles dekk" (platsliggning) i ring 1, därefter "felles sitt" i ring 2, tävlingen gick på en jätte fin konstgräsplan.

Känslan var jätte fin i ring 1, fria följet (akilleshälen) kändes jätte fint!! Det blev en ganska lång paus innan det var vår tur i ring 2 - det behöver vi träna på.....

Ring 2 var hon lite off, app.dir "sejfade" jag, vilket domaren förståss drog för. Sedan gick luften ur lilla prinsessan, hon gjorde en säker vittring och fjärr men helt utan tryck och tempo.

Ingen resultatredovisning förrän under samlingen senare denna kväll.


Samlingen med truppen efter tävlingen fokuserade på vikten av att främja den goda lagandan och att det är en kraft som kan lyfta fram samtliga i laget. Landslagscoachen Lotta sa att hela tanken med det är att "helheten ska bli större än delarna". Här fick vi även Lottas utvärdering av tävlingen, individuellt - KANON bra information!!!

Under den gemensamma samlingen med norrmännen, pratade en av domarna som dömt internationella tävlingar, samt landslaget flera gånger (jag och namn....   ) om att domare också är människor, dvs korrekt uppträdande, leenden, genomtänkt klädsel samt lyssna när domaren pratar - gynnar den tävlande! Varje halvpoäng är viktig!!!!!   

Därefter delades vi upp i lag och hade 3 kamp, pilkastning, apporteringsdirigering och rutan med förare och "hund" med förbundnaögon. Vårt lag vann!!

Därefter var det prisutdelning och vi förlorade landskampen   . Det var synd att inte alla ur talangtrappen kunde vara med, för då hade vi nog tagit dem   . 


STORT STORT Grattis till Norge!!!!!!     


Jag och Qlura vann den individuella tävlingen med 294p,   .

Stort tack till alla som har grattat på facebook, SMS och telefon - TACK!! Det värmer.......


Annat som värmde var domaren som idag vid frukost sa "Det var längesedan jag delade ut så höga poäng till någon tävlande, som jag gjorde till dig igår"   


Tyvärr missade jag träningen tillsammans med Norrmännen idag - den hade tydligen varit JÄTTE bra! Jag var tvungen att komma hem i tid för att orka upp kl 04.30 för att ta tåget till Stockholm och 3 dagar ACT-utbildning.... Vissa pussel är svåra att få ihop......


Ha en fortsatt skön kväll   

Av Karin Fischer Kristiansson - 7 augusti 2011 21:57

På fredag bär det av mot Arendal i Norge för träningslandskamp mot Norges motsvarighet till Talangtruppen - spännande!   


Tyvärr har Qlura skadat ena bakbenet, så hon är halt..... , förhoppningsvis är det "bara" en lätt sträckning eller lätt stukning. Oavsett så innebär det att jag inte kan träna och förbereda mig som jag skulle och ville. Känns trist att inte kunna vara på 100% nu när det är en lagtävling och allt, hoppas jag inte ställer till det för mycket för mina lagkamrater.....


Detta är en rolig aktivitet som Talangtruppen gör tillsammans. Är du sugen, så sök! Mer info finns på SBKs hemsida!Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se