Senaste inläggen

Av Karin Fischer Kristiansson - 2 maj 2012 19:55

De återstående dagarna skall främst ägnas åt att träna fart, de övergångar mellan moment som jag tror att Prinsessan har svårast för, t.ex app. dir till ff, vi ska träna på hal matta och i stökig miljö - men framför allt ska vi ha kul och bygga gott självförtroende! Utan det tror jag inte att vi kommer så långt. Igår var vi hos coach Anders K, imorgon ska vi till Maria B och under nästa vecka ett sista samtal med mental coach PO Lindvall. Idag kom det officiella beskedet att vi är med till årets SM i Borlänge!!! Det ska bli fantastiskt roligt!!!!Nu väntar träning i trädgården när ponnyn är färdig motionerad.

ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 29 april 2012 19:02

Här är några aktuella länkar:


Officiell hemsida

http://worlddogshow.oekv.at/startseite/obedience-weltmeisterschaft-2012.html


Här ser det ut som om resultaten kommer att läggas ut, nu ligger startlistan ute

http://obedience2012.jimdo.com/links/


Här är banskisserna för fredag-lördag

Ring 1 http://worlddogshow.oekv.at/uploads/media/RING_1_EXERCISE_PAINT-_ENGLISH_01.pdf

Ring 2 http://worlddogshow.oekv.at/uploads/media/RING_2__EXERCISE_PAINT_-_ENGLISH_01.pdf


Tror att tävlingen kommer att livestreamas - länk till det verkar finnas på samma sida som resultaten


Det finns även en öppengrupp på facebook: Obedience WC Saltzburg


Det är fullt upp med förberedelser inför start. De flesta dagar försöker vi hinna med ett fyspass och ett lydnadspass.

Idag har vi haft träning med SM-upplägg - tillsammans med ett annat träningsgäng - jätte bra träning även inför VM   Tack alla inblandade!!


Snart är det dags att börja packa, samling i Saltzburg kl 19 den 14 maj   
ANNONS
Av Karin Fischer Kristiansson - 19 april 2012 15:42

Här handlar det mesta fortfarande om att försöka väcka prinsessan ur sin skönhetssömn.  


För ett par veckor sedan träffades coachinggänget för att revidera mål och diskutera förbättringsområden och så tränade vi ju så klart. Världens bästa coachinggäng gratulerade mig till vinsten i Malmö samt till landslagsplatsen med detta:

Sorry, vet inte hur man roterar bilderna.......

Det är ett kort på canvas från sitt i grupp i kvalet på SM - då när Qlura var den enda hunden som satt...... och en graverad apportbock - jag blev förståss fantasiskt glad! Tack bästa gänget!


Förra veckan var vi på kurs för Jessica Svanljung, välmeriterad från finska landslaget i lydnad. En riktigt bra och givande kurs! Vi fick flera nya tips på kul övningar som kommer att kunna bidra till en träning som inte är riktigt så sterotyp som den ibland tenderar att bli. Trots att Qlura är i sin skönhetssömn så presterade hon väl, inte med samma tryck och engagemang som annars, men hon gör sina moment och hon gör dem korrekt - vilket har en lugnande inverkan på mig   - hon har en ganska hög lägsta nivå, prinsessan. 


Nu börjar det närma sig Världsmästerskap i Saltzburg!

Vi är i full gång med uppladdningen, bara alla vaccinationer... om jag hade haft huvudet med mig kunde jag åkt till veterinären en gång och gjort samtliga - men 3 gånger blev det visst  , rabies, de vanliga årliga och lepto...någonting.

Vi försöker få till några bra fyspass i veckan, cykla, simma eller valla. Japp, nu har vi äntligen fått tillgång till får (Tack bästa S och M!!!!) så nu kan vi äntligen ta tag i vallningen på riktigt och sikta på att få till ett Vallhundsprov!

 

Här ser man de ulliga långt bort i hörnet.

I planen ligger träning i stökig miljö, träning på hal matta och träningstävlingar.

Dessutom har alla i landslaget fått förmånen att ha tid, 2 timmar, med mentalcoach PO Lindvall - vilken grej!! Vi hade samtal förra veckan där jag fick i hemuppgift att lista våra styrkor, våra mål - både resultat och process, vad som skulle kunna distrahera - och en åtgärdsplan för det samt att efter varje träningspass lista vad jag gjorde bra - DEN är inte lätt, ofta kommer man ju ihåg det som inte funkade så väl.....


Igår blev vi intervjuade och fotade av lokaltidningen, artikeln kommer under nästa vecka - spännande! Roligt att vår lilla sport uppmärksammas lite   


Framöver är det massa kul att se fram emot: Träning för Maria B, träning för Anders K, SM i Borlänge, läger med deltagare från nordens alla landslag samt ryssland och mycket mer

Nu är det uppladdning inför träningstävlingen i kväll   

   

Av Karin Fischer Kristiansson - 10 april 2012 16:28

Mycket lössnö i pisten för bensvag skidåkare betyder mer träning för skendräktig prinsessa. Imorse - snabba sista sträckor i inkallningen, Z - stå och sitt, ff detaljer, efter lunch - fjärr, stå till sitt och ff i varmgaraget, 50m rutor och lika långa inkallningar, hålla vittringspinne utan omtag i hotellkorridoren. I kväll blir det app.dir och mer ff i varmgaraget.Planen är flera korta pass med frekventa häftiga belöningar för att väcka henne ur dvalan - so far so good. När hon vaknat till ordentligt blir det mer fokus på helhet igen.För egen del har det blivit härlig skidåkning fram till benen tog slut, läänge i bubbelpoolen - både ute och inne, nu blir det ner till skidshopen för att kolla om de har något kul på rean. I kväll återstår gulaschgryta och kortspel - och ett träningspass till förstås =DHa det gott!!!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 6 april 2012 22:12

ur sin prinsessömn...  


Vi har inte tränat särskilt mycket sedan Malmötävlingen och de träningar vi har gjort har bestått av väldigt korta pass, med fokus på engagemang och bibehållen fart.

Idag hade vi Coachingträff med bästa gänget! Först träffades vi i vårt uterum för snack och planering av vår och sommar sedan åkte vi till närliggande ridhus.

Min plan var att köra samtliga moment med ganska mycket störning, vi började med att dra upp stereon i ridhuset rätt rejält  . Först körde vi fjärrdirigering med Qlura på ena sidan hindret och jag på andra, sedan vittring med många pinnar och rätt pinne en bit ifrån  - INGET omtag på väg tillbaka  . Apporteringsdirigeringen blev för svår med vänster apport väldigt nära väggen och inte så synlig, men hon kom hem med rätt apport efter lite omdirigering, på rutans högra sida befann sig nästan hela gänget, vilket fick till följd att Qlura sprang in i rutan från vänster - behöver träna mycket på folk runt ruta! Inkallningen, Z:at och ff funkade ok. 

Vi fick svar på vad vi behöver träna mer på framöver och som sagt, nu verkar hon ha vaknat lite ur sin skönhetssömn, så nu kanske vi kan komma igång lite mer  


Igår gjorde vi något vi inte gjort på JÄTTE länge - vi vallade! Oj, så kul det är!!! Prinsessan skötte sig riktigt fint, när det blev långa avstånd så blev det lite för svårt, men på nära håll så gick det över förväntan. Vi har flera vallningstillfällen inlagda i april - nu jäklar ska vi få till det här VP:t


På torsdag är det kurs för Jessica Svanung!!! Ska bli grymt spännande!!!!


Glad Påsk till er alla!!!!

Av Karin Fischer Kristiansson - 1 april 2012 13:18

Japp, då var vi här igen då - skendräktig och trött. Skönt att det kommer nu när vi har möjlighet att avbryta skendräktigheten med lite medicamenter, utan att det räknas som doping på VM (7 dagars karens) HOPPAS att det funkar även denna gång!


Igår fick vi till lite bra träning med delar av bästa coachinggänget! Jag vågade mig på att vara lite modig: Z:at - där ställandet skedde längs med högersidan av rutan och momentet avslutades strax bakom rutan , inkallningen påbörjades mitt på vänstersidan av rutan, vittringen utfördes strax framför rutan, apporteringsdirigering till vänster och slutligen rutan med samma konskick som till app.dir - och hon sprang rakt in, djupt in i rutan  . Testade sedan att skicka till vä-apport efter rutskicket, fortfarande med samma kon, det gick vägen.


Friaföljet fortsätter att fungera fint på träning. Stoort tack Tina för annorlunda varianter på kommendering, som ibland blev mer störningsträning för föraren än för Qlura  


Våra stora utmaningar just nu är hålla hårt i vittringspinne på väg hem och i ingång, ställandet i Z:at, uppsättande från platsen, engagemang i sidoförflyttningar och vändningar i ff m kommendering, överträna skick till vänsterapport och tryck i fjärren.....  Hu, får ligga i lite....  

Ett glas rött och en bit torkad vom blev det för att fira att


Vi fick en plats i landslaget till VM i Saltzburg

      

 

Lilla Qlura och jag...................... Wow - vilken grej!!


Nu blir det till att slipa på packlistan, fundera på smidigaste resrutten så att vi kan vara i Österrike den 14 maj samt försöka göra ett bra träningsupplägg med både lydnadsträning i olika miljöer och konditionsträning.


Wow........


Av Karin Fischer Kristiansson - 20 mars 2012 18:19

Tävlingen på mässan i Malmö blev ett härligt kvitto på att
det vi tränat på har gett resultat.


Attityden i ingången till gruppmomenten – avsevärt bättre

Attityd i sitt i grupp – hon ser pigg och vaken ut.

Den stora träningsvinsten är friaföljet där hon har gjort
stoora framsteg. Tänk vad det gör om man bara tar på sig de rätta glasögonen
och belönar det man vill se!!

I Z:at har attityden från friaföljet smittat av sig –
härligt.

Hon sprang i jämt tempo djupt in i rutan

Prinsessan sätter sig godkänt fort i apporteringsingångarna


Sedan har vi förståss en hel drös med andra detaljer vi
behöver slipa på, men nu kan vi i alla fall bocka av ovanstående.


Eftersom tävlingen var en rankingtävling inför landslaget
till VM, så fick vi 12 nya rankingpoäng i och med segern.

Nu är det spännande, om jag räknat rätt så är vi på 6e plats

på rankinglistan - men bara de 3 främsta har given biljett till

laget.........

Presentation


Denna blogg handlar mest om Vallhunden Qlura och mig, Karin

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kfk-education med Blogkeen
Följ kfk-education med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se