Direktlänk till inlägg 1 november 2012

30-31 oktober

Av Karin Fischer Kristiansson - 1 november 2012 20:29

den 30 oktober 2012


Vilken dag!!!!!

Vi gick upp tidigt, kl 6 för ytterligare en tur i nationalparken under förmiddagen. Bilen startade och gick fint, ända fram till slutet, då började den tappa kraft igen vid 2000varv…


Vi körde runt FISCHERS Pan, precis som Etosha Pan är det en uttorkad sjö. Vi såg massor med djur, flockar med gnu och zebra, MASSOR med giraffer – de är jättehärliga djur!!! – vi såg giraffbebisar och 4 st giraffer sprang före oss på vägen en lång stund J struts, gems osv. Det som var nytt för oss var vårtsvin på nära håll – de ser verkligen ut som Pumba allihop J och Damara Dik-dik – en jätte liten antilop. Vi körde i ca 2 timmar runt den uttorkade sjön och på den tiden mötte vi endast EN bil. Utöver det körde vi nog i 2 timmar till och såg olika varianter på ovanstående.

Vi hade flyt med bilen!!!! När vi kommer tillbaka till hotellet, så väntar trevliga mekanikern från igår på oss och säger att ersättningsbilen har kommit!!! Denna gång fick vi en 9-sitsig buss – funkar fint. Han som levererade bilen var också den som ska hämta den vid gränsen till Angola imorgon – flyt!!! Vi fick hans mobilnummer, så vi ringer när vi är på G imorgon.


Lunch, poolhäng och sedan ut i parken igen


Vi börjar med att nästan krocka med en stor afrikansk elefanthane som står precis vid vägkanten, därefter ser vi flera elefanter på massa olika ställen. På vår väg till ett av vattenhålen ser vi dagens absoluta höjdpunkt, en gepard – såå fräckt, såå läckert och såå häftigt. Den gick precis förbi bilen, på ett avstånd av 3-4 meter – WOW!!! På sista sträckan tillbaka till hotellet så ser vi en hög med lejon, troligtvis 3 st, ev. fler, som ligger på varandra i skuggan under ett träd.

Denna dag har vi utan tvekan sett till antalet flest djur.


Nu har vi också pratat med Anna och hon kommer och hämtar oss vid gränsen till Angola imorgon vid ca kl 13.30, sedan är det ca 1 timme till vi är hemma hos henne – det ser vi fram emot!!!


Efter middagen så tänkte vi titta på alla djuren vid vattenhålet – men detta verkar vara en tålamodskrävande uppgift, vi gav upp ganska fort och då hade vi inte sett mer än några fåglar som flög över vattenhålet.


Nu sängen och förhoppningsvis lite sovmorgon, i alla fall fram till kl 8 J


// KarinDen 31 oktober


En lugn morgon, god frukost och sedan avresa mot Angola. Vi kunde inte låta bli, utan stannade vid ett vattenhål på vägen ut ur parken också, en giraff och några unga kudus.


Så mycket bebyggelse och så mycket trafik har vi inte stött på innan. Väl framme vid gränsen är det ett mindre kaos/hysteri. Ett högt tempo, massor med människor, massor med varor som inhandlats i Namibia för att säljas i Angola bärs på huvudet av kvinnorna – vi uppskattade att några bar över 20 kg på huvudet!!! Gap och skrik och förhandlingar….  Som tur var jobbar Annas man som gränsvakt, så han hjälpte oss ur Namibia och stämplade in oss i Angola, snabbt, lätt och smidigt. Innan vi är helt inne i Angola så vill tullarna kolla våra resväskor, för att säkerställa att vi inte smugglade med oss något…..

En timmes skumpig resa på dammiga grusvägar så är vi framme vid Annas hus i Ondjiva. Vi inkvarterar oss och äter lunch. Lunchen bestod av typisk Angoliansk mat, Jonny uppskattade den jätte mycket, Julia och Monia , tyckte om bönorna men omtänksamma Anna hade också sett  till att det fanns kyckling och ris till oss andra kräsna…..

Därefter gav vi oss iväg till den lokala marknaden – en häftig upplevelse. Massor med folk, MASSOR med stånd med ALLT möjligt. Har man bil så går man inte ur den, utan kör runt och handlar sittandes i bilen J. Julia hittade en Justin Bieber-tröja, tyvärr var den för liten. Vi blev erbjudna att köpa levande hönor – de stoppade nästan in dem genom fönstret…. I en av korsningarna låg lokala Forex – vi växlade dock inga pengar.

Sedan åkte vi till mataffären och köpte MASSOR med vatten och lite annat. Första intrycket är att alla är så glada och trevliga. Åter mot hemmet, soffhäng och ett par glas rött. Barnen spelade yazy med 2 av Davids kamrater – samtliga fick träna på sin knaggliga skolengelska… Julia vann, bonus, yazy och inga strykningar!!!!


Fick tvättat lite underkläder för hand, de börjar ta slut…


Mitt under middagen så gick strömmen och kom inte tillbaka mer under kvällen/natten.


// Karin


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Här var det inte uppdaterat på länge.....   Men....................... Vi vann rankingtävlingen i Kungsör idag!!!!!   12 rankingpoäng!!! Vi hade startnummer sist, kul upplägg där vi gick in på planen 4 gånger, först platsliggning, sedan 4 mom...

Av Karin Fischer Kristiansson - 12 februari 2013 14:05

Hon var tänkt som framförallt hovdam och sparringpartner till prinsessan - hon blev det - men hon blev så mycket mer!!! Hon tillför en massa glädje till hela familjen, hon är alltid full av energi, tar livet med en klackspark, är med på alla upptå...

Av Karin Fischer Kristiansson - 11 februari 2013 20:02

Lov skulle nog inte Qlura säga, kanske mer sport som i träning som i jätte roligt :-) Backträning / intervaller på morgonen, detaljer på lunchen, länkar på eftermiddagen och vittring i hotellkorridoren innan läggning. Det Prinsessan inte tycker...

Av Karin Fischer Kristiansson - 2 februari 2013 13:43

Idag var vi två tappra som dök upp för tävlingsträning. Gruppmomenten funkade ok, note to my self - tass förflyttning i sitt i grupp. Planen var att länka ihop hela elitprogrammet i traditionell ordning med kommendering, för att se hur det håll...

Av Karin Fischer Kristiansson - 28 januari 2013 20:14

Kan bli låångt detta...... Det absolut roligaste och mest inspirerande landslagsläger jag varit på      Fredagskvällen började med tankar från mentalcoachen P-O om hur man kan analysera vad man gör som påverkar tävlingssituationen och åtgärder ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se