Alla inlägg under mars 2011

Idag har vi tävlat på Tjörn, en jätte trevlig tävling.


På grund av, en för oss utmanande placering av apporteringsdirigeringen, så nollade vi det momentet och slutade på 280p. Banan var suverän och denna placering av app m dir ska tränas!!!!


Så här fördelade sig poängen, utdelade av Fred Larsson

Sitt i grupp   10p

Plats              9p, ljud - hmmm en ny utmaning att ta tag i.....

FF                  9p, det här är jag mest nöjd med, detta har legat i fokus sedan     senaste tävlingen. Övning ger färdighet   . Men så klart finns det mer att slipa på, men attityden var hääärlig!

Dumruta        10p, kändes helt ok, något långt fram emellanåt och sättandet är lite för långsamt, tendenser till att svänga själv vid konen

Inkallning       10p, jag stannade henne inte vid konen, JAG var för sen.....

Rutan            10p, här är akilleshälen..... hon är alldeles för grund

App m dir         0p, hon gjorde så gott hon kunde, matte får göra ett nytt träningsupplägg

Hopp app        9,5p, snett sättande, hmmmm får vi ta tag i

Vittring           9,5p, snett sättande (igen), fint arbete vid pinnarna

Fjärr               9,5p, vet inte riktigt vad han drog för. O.S står det som förkortning i kommentarfältet, någon som vet. Här måste vi träna mer på ligg - sitt....


Generellt sett är jag nöjd med känslan på plan, hon höll i hop fint mellan momenten också - sedan får hon ju absolut inte skalla mellan momenten   


Här kommer filmen som Stefan var snäll och hjälpte mig med. Tyvärr hade jag ställt kameran lite tokigt, men Stefan räddade det så gott han kunde. Vissa moment är lite långt i från, men filmaren fick inte instruktioner om att zooma, så han gjorde sitt jobb som han skulle - TACK!!


ANNONS

foto, Gittan Magnusson

Snart är det så här grönt.......  


Nu har PMet kommit till rankingtävlingen i Kungsör om 2 veckor. HJÄLP! Det var längesedan jag blev nervös när PM damp ner i brevlådan, men nu blev jag varse den gamla känslan... Så många otroligt duktiga ekipage som ska vara med, vad har jag valt att utsätta mig för......


Vår målsättning, vår egen tävling, min och Qluras, är att lyckas ha roligt och som en duktig hundtränare sa, ge Qlura en positiv upplevelse. Jag ska dessutom insupa alla fina detaljer och ta med dem hem att träna på inför tävlingen i juni.   

Det ska bli riktigt roligt att tävla när alla moment är omkastade. Tävlingen börjar med gruppmomenten, förståss, därefter kommer inkallningen och allra sist ligger fria följet - visst är det häftigt!


Först en inomhustävling på Tjörn på lördag som jag ser fram emot. Spännande att se hur gruppmomenten kommer att gå efter vår senaste erfarenhet i köket här hemma.... (se tidigare inlägg)

Därefter blir det mycket länkningsträning och då kanske framför allt länken hopp-apport och fjärrdirigering, samt länken rutan och fria följet, tror att de kan ställa till det en del för den lilla prinsessan. När hon har lite för hög intensitet så flyttar hon gärna, speciellt vänster baktass. Så dels länk samt en massa träning på fjärr, separat, för att hitta rätt rörelse igen. Och efter rutan är jag rädd för att hon har hög belöningsförväntan, vilket kan göra det svårt att gå ett frittfölj i önskvärd position.


KUL med utmaningar!!!!!!    

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se